Datasenter som en tjeneste (DCaaS)-Data Center as a service

FLERE SAKER

Din Partner for Datasenter-Infrastruktur og AI-Implementering
Vårt engasjement for nyskapende teknologier strekker seg også til feltet kunstig intelligens. Med vår dyktige stab med ingeniører og teknikere er vi rustet til å hjelpe deg med å implementere AI-løsninger i ditt eksisterende infrastrukturlandskap. Enten det er maskinlæring, dyp læring eller andre former for AI, vil vårt team jobbe tett med deg for å sikre en sømløs integrasjon som maksimerer verdien av dine investeringer. Ved å velge NTC Services som din partner, får du ikke bare tilgang til ekspertise av høyeste kaliber, men også en dedikert støtte og service som strekker seg langt utover selve implementeringen. Vi er her for å sikre at din datasenterinfrastruktur og AI-applikasjoner kjører jevnt og effektivt, slik at du kan fokusere på å oppnå dine forretningsmål. Uansett om du står overfor utfordringer knyttet til skalerbarhet, ytelse eller sikkerhet, er NTC Services klar til å være din pålitelige partner. Ta kontakt med oss i dag for å utforske hvordan vi kan hjelpe deg med å realisere ditt potensial i den stadig mer komplekse verdenen av datasenterinfrastruktur og kunstig intelligens.
Velkommen Kjell Ove Tenold
NTC Services AS(NTC) er svært glade for å kunngjøre at Kjell Ove Tenold har sluttet seg til vårt team. NTC opplever stor vekst i datasentervirksomheten, noe som krever at vi skalerer opp og legger til ressurser for å hjelpe oss med å nå våre fremtidige vekstmål.
Velkommen Roy Egil Norman
NTC Services AS(NTC) er svært glade for å kunngjøre at Roy Egil Norman har sluttet seg til vårt team. NTC opplever stor vekst i datasentervirksomheten, noe som krever at vi skalerer opp og legger til ressurser for å hjelpe oss med å nå våre fremtidige vekstmål.
Velkommen Jan Øyvind Woldene
NTC Services AS(NTC) er svært glade for å kunngjøre at Jan Øyvind har sluttet seg til vårt team. NTC opplever stor vekst i datasentervirksomheten, noe som krever at vi skalerer opp og legger til ressurser for å hjelpe oss med å nå våre fremtidige vekstmål.
Colocation vs Cloud Hosting
I dagens digitale landskap har vi et lass med alternativer når det kommer til hosting av våre dyrebare data. Colocation og cloud hosting - du har sikkert hørt disse ordene flyte rundt, men hva betyr de egentlig? Hvilken løsning passer best for deg og din virksomhet? La oss se nærmere på det!

NTC Services AS(NTC) har de siste 10 årene levert datasenter infrastruktur som en tjeneste/colocation. Tilbakemeldingen fra våre kunder er følgende:

 • NTC har hittil valgt å bygge og eie den fysiske infrastrukturen med SLAer i forbindelse med kjøling, strøm, sikkerhet, miljø og ikke minst kvalitet. Hittil har vi ikke levert serverne, routerne, switchene, lagringen som en del av tjenesten, men bistått kunder må å få implementert sine løsninger i vår infrastruktur. Vår colocation kan enkelt ta videre steg til DCaaS eller hybrider av dette dersom det er formålstjenelig fra et kundeperspektiv.
 • Hittil har vi levert rask utrulling av ny maskinvare i et datasenter som står klart med rack, A og B strømskinner forsynt fra hver sin modulære og skalerbare UPS, A og B fiberpatching forsynt fra meet me rom, forsynt med redundant kjøling, sikret med 2 nivåer adkomstkontroll, system overvåkning og kamera overvåkning, vakttjenester, brannslukking og aggregat som drifter anlegget ved eventuelle strømbrudd. Datasenteret er også skallsikret med 5-sidet internt modulrom, stål sandwich med komprimert steinull kjerne.
 • NTC bemanning kan bistå med alle former for remote hands behov, varemottak, utpakking, plassering, emballasje resirkulering, vedlikehold av forskjellige arter – alle behov ved å ha eksternt datasenter, lagring eller disaster recovery i et sikkert og trygt miljø.
 • NTC er sikre på at vi kan redusere både Capex og Opex, ved å tilby spesialist løsninger tjenester til eksisterende og nye kunder. Vår infrastruktur er kjøpt direkte fra de største leverandørene i verden, dvs man har nødvendig kvalitet og lavest mulig innkjøpspris på alle installasjoner med tilhørende service nå fra de beste i bransjen.
 • Implementeringstid kan reduseres dramatisk fra år og måneder til uker og dager, men forutsetter selvfølgelig en god utrullingsplan i forkant. Der kan vi gjerne bistå med avklaringer mht alle infrastrukturutfordringer som et utrullingsprosjekt vil møte på.
 • Ved å bruke NTC på ekstern infrastruktur, vil utsetting av oppdrag som dyrt IT personell ikke behøver å bruke tid på til spesialister innen nisjen datasenter for å gi en enorm fleksibilitetsgevinst i form av riktige ressurser til riktige oppgaver.
 • En annen gevinst hos NTC er at vi ikke er opptatt av kvadratmeter i forhold til laster. Vi tilpasser oss til det behovet kunden har, fra typisk standard under 10kW pr rack og i praksis opp til det kunden faktisk trenger. Vi har teknologi som støtter opp til 200kW pr rack, dersom maskinvare til denne type laster finnes.
 • Tjenestene fra NTC inkluderer 24/7 vaktordninger, slik at kunde ikke trenger bekymringer mht oppetidskrav på strøm og kjøling.
 • Det er mange viktige valgkriterier i forbindelse med hvem man ønsker kritiske datasenter løsninger og applikasjoner hos, ikke bare sikker oppetid. Et av kriteriene bør være best mulig energiøkonomisering i anlegget, dvs best mulig Power Usage efficiency(PUE) Dette er målbart og enkelt å hente ut. Vårt anlegg ligger i dag på 1,2 og som vi med ny teknologi vil stadig komme nedover med. Vi sikter ned mot en reell PUE på 1,1 som realistisk.
 • Videre er vi veldig opptatt av CO2 fotavtrykket. Ettersom vi har bygget og kommer til å bygge i eksisterende bygningsmasse i dag og i fremtiden, har våre anlegg enorme besparelser i forbruk av stål og sement, 2 materialer som har store utslipp ve produksjon.
 • Sist, men ikke minst så strekker vi livssyklusen lengst mulig i forbindelse med ikke kritisk utstyr, som ikke er single point av failure. Det kan for eksempel være brukte rack, som har levetid normalt over 20 år. Noen varenummer på slikt, har vi solgt siden 2005 og samme produktet er i salg den dag i dag. Det kan være bruk av modulær og skalerbar teknologi på f.eks. UPSer, slik at man til enhver tid skalerer i forhold til faktisk behov og samtidig har mulighet til å bytte ut deler av installasjonen istedenfor hele løsningen. Det er også svært fornuftig i kombinasjon med Lithium batteriløsninger som strekker livssyklusene opp til 15-20 år, istedenfor halvparten som var normen tidligere. Det er kun snakk om god design og gjenbruksstrategi som gir enorme miljøbesparelser over tid.

KONTAKT OSS

Vi designer, selger, leverer, installerer, drifter og yter service til ditt datasenter. Er du interessert i våre tjenester eller ønsker samarbeid om forretningsmuligheter i det norske markedet, ta kontakt med oss!