NTC streker lyseblå

COLOCATION

Hva er colocation?

Colocation er en tjeneste der organisasjoner leier plass i et datasenter for å lagre og drifte egne servere og annet IT-utstyr. Dette gir organisasjoner tilgang til et trygt og sikkert miljø for å administrere dataene sine samtidig som de får muligheten til å spare på kostnadene ved kjøp og vedlikehold av sin egen infrastruktur som UPSer, kjøling, dieselaggregat og annet nødvendig utstyr.

Colocation-tjenester kan tilby en rekke forskjellige fasiliteter, inkludert strøm, kjøling, nettverk, sikkerhet og teknisk støtte. Organisasjonen kan også få andre tjenester som backup og gjenoppretting, katastrofeplanlegging og overvåking.

Colocation gir også organisasjoner tilgang til omfattende nettverkstilkoblinger og internasjonale koblinger, slik at de kan koble seg til flere leverandører og øke deres tilgjengelighet.

colocation
colocation
Hva er fordelen med colocation?

Fordelen med colocation fremfor å ha eget datasenter er at kundene kan spare kostnader ved å dele infrastruktur og tjenester som strøm, kjøling, brannvern og internettforbindelser.

Colocation tilbyr også kundene fleksibilitet og skalerbarhet, da de kan velge hvor mye plass de trenger og gjøre endringer etter behov. Det gir også bedre sikkerhet, siden et datasenter typisk har bedre fysisk sikkerhet og kontinuitetsplaner enn det man kunne ha hatt selv.

En annen fordel med samlokalisering er at kundene får tilgang til ekspertisen og erfaringen til en datasenteroperatør, noe som bidrar til å forbedre sikker og trygg drift av IT-platformen. Hos NTC betyr det 2N strøm fra UPSer med batteribanker til rackradene som har A og B strømskinner, forsynt med strøm fra dieselaggregat ved ved strømbrudd fra  strømleverandør, med redundante og separerte fiberlinjer, i brann- og vannsikret miljø, med 2-stegs adkomstkontroll til aktuelt areal og 24/7 vaktordning.

colocation
Hvor mye koster colocation?

Prisen på colocation avhenger av flere faktorer, som hvor mye plass du trenger, hvilket servicenivå du ønsker, og hvor datasenteret ditt er plassert.

Generelt sett varierer prisene fra noen tusen per måned for en liten plass(u-plasser) til tusenvis av kroner per måned for en større plass (rack / rackplasser / kvadratmeter) og flere tjenester. Noen faktorer som påvirker prisen inkluderer hvor mye plass du trenger, om du vil ha dedikert eller delt plass, om du vil ha administrert eller uadministrert plass, og hvilke tilleggstjenester du vil inkludere (som strøm, kjøling, brannsikring osv.).

Prisene kan også variere mellom datasentre, avhengig av plassering, tilgjengelighet av strøm og internettforbindelser og andre faktorer som hvor stor redunans man krever, vanligst definert som Tier 1, 2 eller 3. Det kan være en god idé å sammenligne prisene til flere forskjellige leverandører for å finne den beste løsningen for din bedrift.

HAR DU SPØRSMÅL OM VÅRT DATASENTER?