SPISSKOMPETANSE
I DATASENTERET

SPISSKOMPETANSE I DATASENTERET

NTC har lang erfaring med bygging av Norges mest energieffektive datasentre

NTC Services AS(NTC) har fra og med 2005 designet, levert, bygget og driftet nøkkelferdige datasentre i SMB segmentet i Norge. Disse virksomhetskritiske installasjonene leverer vi 24/7/365 tjenester på. Fra og med de første installasjonene har fokus vært på bærekraft, dvs de mest energieffektive kombinasjonene av produkter for å levere lavest mulig Power Usage Efficiency(PUE). Early adopters som Statoil og EMGS var de første kundene i Norge som tok ibruk InRow kjøling med innkapslede varme soner, som bidro til å redusere PUEen ned til ca. 1,25 – mer enn en halvering av det som var normalt på den tiden.

I dag kan vi med enkle tiltak bygge datasentre som leverer en PUE under 1,2. Med nyere teknologi, som Rear Door Heat Exchangers(USystems), direkte isvannskjøling(Cloud&Heat) og immersion kjølingSubmer), vil man kunne oppnå PUEer under 1,1 – som igjen betyr enorme besparelser på energiregningen. De mest energieffektive anleggene har får helhetlig tilnærming. Vi benytter de mest effektive UPSene i markedet med 97%(Centiel), som bygges modulært for å oppnå rightsizing til enhver tid og på den måten redusere CAPEX ettersom man til enhver tid bygger i forhold til faktisk last og ikke fyrer for kråka. På denne type produkter kan man i dag oppnå Mean Time Between Failure(MTBF) på hele 9 nitall, dvs 9,99999999, dvs millisekunder nedetid iløpet av 1 år, kombinert med ekstremt lav Mean Time To Repair(MTTR). Disse egenskapene resulterer da i lavere eierskapskostnader over tid.(OPEX), som alltid bør tas med i betraktingen ved valg av utstyrsleverandører.

Veldig mange av våre kunder i SMB segmentet velger å bygge i eksisterende bygg. Vi bygger i alt fra tidligere tilfluktsrom, til lagerhaller og alle mulige varianter som man ikke skulle tro ville egne seg til formålet. Viktig i den sammenheng er på et tidlig stadie å velge et areal med kortreist strøm, dvs ikke alt for langt fra nærmest trafostasjon, slik at man unngår anleggsbidrag og store kostnader med babling i grøft frem til lokasjonen. Et veldig hyggelig bidrag ved å bygge i en eksisterende bygning er at man sparer miljøet og CO2 regnskapet med de utslippene produksjon av betong og stål bidrar med i forbindelse med nybygg. Dersom man skal bygge nytt, kan man vurdere container baserte løsninger eller prefabrikerte løsninger som kan redusere byggetid fra ordredato til ferdigstillelse. RZ-Products som eksempel, har en portefølje helt ned i enkelt rackformat og opp til Hyperscale løsninger, med innebygget egenskaper for EMP demping, innbruddssikring, vannsikring og det som måtte være påkrevd av egenskaper.

Et element som er blitt aktuelt i forbindelse med bærekraft er inntreden av den sirkulære økonomi i mindre datasentre. Vi ser stadig større andel av brukt utstyr i datasentrene, gjenbruk av rack, PDUer, kjøling og øvrig utstyr. Opp gjennom årene har alt for mye utstyr havnet rett i gjenvinning, selv om mye kunne hatt stor gjenbruksverdi. Dette burde også inn i fremtidige regnskap på hvert enkelt datasenters CO2 regnskap. Lavere innkjøpspriser er selvfølgelig en stor motivator, men bærekraftsgevinstene bør få mye mer og fortjent fokus.

NTC bruker et stort sortiment av leverandører, for å sy sammen løsninger som tilfredsstiller kundens kravspesifikasjoner. Ingen har alt og de store produsentene er ikke nødvendigvis best eller billigst. Viktigst er at man bygger i forhold til hva datasentrene egentlig skal levere, og da vil det veldig ofte være hybride løsninger fra en sammensatt gruppe av produsenter som gjør dette på optimal måte.

Våre oppdrag begynner med en befaring av aktuelle lokasjoner. Der søker vi å avdekke forhold i forkant av oppdraget, over hvilke eventuelle problemområder som må overvinnes for å få bygget et optimalt anlegg. Disse problemområdene kan ofte være kostdrivende og det vil være viktig å være oppmerksom på disse i forkant.

Ta kontakt for å få innblikk i våre referanser.

 

Trenger du bistand med å bygge ditt datasenter?

NOEN AV VÅRE PRODUKTER

SMSEagle

SMSEAGLE NXS-9700-5G

NXS-9700 5G is a single modem device with a sending/receiving throughput of up to 30 SMS/min. The device can be...

Centiel Cumulus UPS

Velg det beste, Centiel Cumulus lover 99.9999999 – tilgjengelighet, dvs null nedetid. NTC Services har de siste årene rullet ut...
SMSEagle

SMSEAGLE NXS-9700-4G

NXS-9700 4G is a single modem device with a sending/receiving throughput of up to 30 SMS/min. The device can be...
SMSEagle

SMSEAGLE NXS-9750-4G (DUAL MODEM)

NXS-9750 4G is a dual modem device with a sending/receiving throughput of up to 60 SMS/min. The device can be...
RZ-Products

DC-ITSAFE – MODULARITY AT THE HIGHEST LEVEL

EI 90 according to EN 13501-2 as system test freestanding, firing from 5 sides according to EN 1363-1 with at...
SMSEagle

SMSEAGLE MHD-8100 4G

SMSEagle MHD-8100 4G MHD-8100 4G is a eight modem device with a sending/receiving throughput of up to 240 SMS/min. The...

SPØRSMÅL OM BYGGING AV DATSENTER?